Welcome Scraps, Graphics and Comments
More Images & Orkut Scraps

Melati Putih Recent Post

get this widget here

16 Januari 2012

Bandar Hello Kitty Akan Dibuka Di Johor

KUALA LUMPUR – Pusat Hiburan Keluarga (FEC) yang bakal menjadi taman tema tertutup empat tingkat terletak di Puteri Harbour, Johor dijangka dibuka pada akhir 2012.
Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Themed Attractions and Resorts Sdn. Bhd., Tunku Datuk Ahmad Burhanuddin berkata, pembinaan bangunan itu sudah 80 peratus siap.
Menurut beliau, taman tema tertutup itu bakal menjadi ‘kediaman’ pertama Hello Kitty di selatan Asia. Syarikat itu juga akan menampilkan karakter My Melody dan Little Twin Stars.
Bandar Hello Kitty itu turut menawarkan semua barangan Hello Kitty daripada pedagang-pedagang, persembahan pentas, nyanyian dan lagu termasuk jamuan teh Hello Kitty.
Selain Bandar Hello Kitty, FEC juga akan menampilkan karakter kanak-kanak di bawah The Little Big Club yang mempamerkan Thomas and FriendsTM, Barney the Friendly DinosaurTM, Bob the BuilderTM, Pingu the PenguinTM dan Angelina BallerinaTM.
Menurutnya, FEC turut bercadang memperkenalkan sentuhan Malaysia dengan membuka Dunia Lat, kartunis tempatan dengan mempamerkan elemen karakter kartun Kampung Boy.
Ia termasuk menampilkan rekaan set kampung seperti dalam babak kartun popular itu.

Tiada ulasan: