Welcome Scraps, Graphics and Comments
More Images & Orkut Scraps

Melati Putih Recent Post

get this widget here

02 Disember 2011

I LIKE THIS SONG


Penyanyi berbakat besar, Najwa Muhyiddin ataupun dikenali sebagai Najwa Mahiaddin menjelaskan tidak kisah jika kemenangannya di Anugerah Industri Muzik 2011 (AIM2011) dipertikai hanya kerana dia anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Najwa berkata, dia sudah lali dengan pelbagai cakap-cakap yang sering mengaitkan kejayaan dikecapinya kerana status keluarganya lebih-lebih lagi sejak muncul dengan album pertama Innocent Soul pada Mac lalu.
 “Saya sudah ditahap tidak lagi mempedulikan apa yang sesetengah orang ingin kata mengenai saya kerana apa yang penting sokongan keluarga kepada saya tidak berbelah bahagi,” ujarnya ketika ditemui pada sidang media selepas AIM2011 di sini, Sabtu.
Dalam pada itu, Najwa berkata, dia mendapat ucapan tahniah daripada kedua ibu bapanya pada kemenangannya dalam kategori Artis Baru Terbaik dan Lagu Inggeris Tempatan Terbaik.
“Ibu bapa saya gembira dengan kemenangan ini dan sempat mengucapkan tahniah kepada saya,” katanya. Sementara itu, Najwa berkata, disebalik kata-kata kurang enak mengenai dirinya, dia mahu terus fokus dalam bidang pelajaran dan muzik yang amat dicintainya.
Jelasnya, dia mahu terus mencipta lagu dan lirik dan tidak akan membiarkan anasir negatif menganggu tumpuannya terutamanya dalam pelajaran.
“Saya masih ada baki setahun lagi untuk menghabiskan pelajaran di Berklee College of Music Boston, Amerika Syarikat (AS)dan itu tumpuan saya kini selain terus menghasilkan muzik untuk peminat,” katanya.
Najwa Mahiaddin
Najwa Mahiaddin 1 GAMBAR NAJWA MAHIADDIN ANAK TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
najwa muhyiddin GAMBAR NAJWA MAHIADDIN ANAK TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
P/s: Mungkin Najwa yang memilih menggunakan nama Najwa Mahiaddin tidak mahu orang menyalah anggap dia menggunakan nama bapanya untuk menaikkan kariernya. Tapi takpe Najwa.. Klo bakat ada.. orang suka je.. macam Dafi.. dia pon ramai peminat even dia pon anak menteri..

Tiada ulasan: